top of page

The Berlin Sessions EP

Recorded by the Daan Sanders Quartet

 

Berlijn: Alexanderplatz, Karl Marx-Allee en de Warschauer Strasse. Een wilde, zinderende en rauwe stad. Een stad zonder regels, waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Amsterdam: de 9 Straatjes, Museumplein, het Vondelpark. Een zoete en lieflijke stad – een warme plek om thuis te komen.
 
Dat was mijn muziek voorheen ook: warm en toegankelijk. Toen ik gitarist Kurt Rosenwinkel in de Berlijnse jazzclub Zigzag zag optreden, wist ik echter dat ik zijn ruigheid niet aan me voorbij kon laten gaan. De muziek van Rosenwinkel is als een klap in je gezicht, zoals Berlijn dat voor mij ook was.
 
In het half jaar dat ik in Berlijn woonde, veranderde mijn beeld van hoe mijn muziek moest klinken. De ontspannen jazz van mijn eigen trio paste niet bij deze nieuwe visie. Ik zocht de directheid van het koude Berlijn; daarbij hoorde een ruwe, distorted gitaarsound die met kop en schouders boven de rest van de band uit zou steken, zoals de Fernsehturm ook boven de stad uittorent.
 
Mijn nieuwe muziek componeerde ik in Berlijn en nam ik vervolgens in Amsterdam op met drie fantastische muzikanten. Bereid je voor op rauwe jazz die er geen doekjes om windt: The Berlin Sessions EP is nu overal te beluisteren!
 
____________
 
De EP is nu overal te beluisteren! Nieuwsgierig? Klik hier

 

Op 17 November 2022 speelde het Daan Sanders Kwartet een uitverkocht releaseconcert in Splendor Amsterdam.
 
Line-up:


Daan Sanders | Piano
Adrian Bifano | Gitaar
Matteo Mazzù | Elektrische Bas
Miklós Kovács | Drums

Gemist? Vind hier aankomende optredens van het Daan Sanders Kwartet!

bottom of page