top of page

Over Daan

Pianist Daan Sanders

Bach, Parker and Mehldau having a beer on a Saturday evening...

                                                                                     

                                                                                      

Jazz, pop en klassiek: Daan Sanders presenteert rauwe harmonieën en dromerige melodieën; van koude winternachten in Berlijn, tot zachte zomerdagen in Amsterdam. Daans muziek is evenzeer beïnvloed door het werk van J.S. Bach en Brahms als door Coldplay en Aaron Parks. Zijn spel vormt een reis van woest naar kalm, een mix van intense jazz en meditatieve klanken. 

 

Na een half jaar in Berlijn te hebben gewoond, bracht Daan in november 2022 met zijn kwartet een nieuwe EP uit, The Berlin Sessions. Het Daan Sanders Kwartet zet een sfeer neer die doet denken aan de ruige speelsheid van Kurt Rosenwinkel en de zwoele popcovers van Brad Mehldau. 

 

Hoewel in The Berlin Sessions het rauwe geluid van Berlijn centraal staat, laat het kwartet zich ook beïnvloeden door de subtielere, klassieke klanken van Daans geboortestad Amsterdam. In april trad het Daan Sanders Kwartet op in de halve finale van de Keep an Eye International Jazz Award 2023 en op 6 juni speelde het kwartet Daans nieuwste muziek in het Bimhuis. 

 

Met het uitbrengen van zijn eerste drie albums heeft Daan Sanders ondertussen vele duizenden streams op Spotify. In het kader van zijn nieuwste release stond Daan met een interview in Het Parool. Zijn stuk "Luise" was op 25 februari 2023 te horen bij Concertzender

 

Daan woont in Amsterdam, waar hij afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en les kreeg van onder andere Harmen Fraanje en Rob van Bavel. In november 2022 speelde hij voor The Berlin Sessions een uitverkocht release concert in Splendor Amsterdam

Meer weten over The Berlin Sessions? Kijk hier!

 

bottom of page