The Berlin Sessions EP

Over Daan

Pianist Daan Sanders

“Bach, Parker and Mehldau having a beer on a Saturday evening..."

                                                                                     

                                                                                      - Daan Sanders

In slechts een half jaar tijd bracht jazzpianist Daan Sanders drie albums uit, waarin hij verfijnde en toegankelijke jazz presenteert. Zijn meeslepende performance is een mix van modern en klassiek; een combinatie van expressie en virtuositeit; de balans tussen een bruisende nacht en een nonchalante zomeravond in Amsterdam.

 

In september 2020 presenteerde Daan zijn debuut-soloalbum, Introducing Daan Sanders, en in oktober 2020 een trio-EP, At the Blue Note. Deze albums ontvingen veel goede reacties en ook was Daan te gast bij Co Live, radioprogramma van NPO Soul & Jazz. Op 8 januari 2021 kwam zijn derde album About Time uit dat hij opnam met het Daan Sanders Trio. Ook dit album werd met enthousiasme ontvangen en het trio heeft ondertussen vele duizenden streams op Spotify. De release tour vond plaats in augustus-september 2021, waarbij het trio meerdere concerten in Amsterdam uitverkocht.

 

Na een half jaar in Berlijn te hebben gewoond om zijn eigen sound verder te ontwikkelen, is Daan in maart 2022 teruggekeerd naar Amsterdam, waar hij momenteel met zijn nieuwe kwartet werkt aan een EP, The Berlin Sessions. Beïnvloed door jazz, fusion en klassieke muziek zetten Daan en bandleden een sfeer neer die doet denken aan de zwoele popcovers van Brad Mehldau en de ruige speelsheid van Kurt Rosenwinkel. Zowel het Daan Sanders Trio als het nieuwe kwartet speelt op subtiele wijze met grooves, swing en crescendo’s; van originals tot Stevie Wonder, van jazz-standards tot moderne Bach. De release van The Berlin Sessions staat gepland voor 22 september 2022. 

 

Daan woont in Amsterdam, waar hij jazz studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg zoal les van Harmen Fraanje en Rob van Bavel. In Amsterdam speelde hij in onder andere het Bimhuis, de Melkweg, het Bijlmer Parktheater en het Hilton Hotel.